18/2/10

SCORSESE ESTRENA "SHUTTER ISLAND" DE DENNIS LEHANE

Martin Scorsese estrena el 19 de Febrer, Shutter island. Es tracta de l’adaptació al cinema de la novel·la del mateix nom de Dennis Lehane.Aquesta no és la primera vegada que el cinema adapta una novel·la de l’escriptor de Boston. Clint Eastwood ja ho va fer i amb força èxit amb Mystic River a l’any 2003 i Ben Afleck a Adiós pequeña, adiós al 2007.
Interpetada per Leonardo di Caprio, en el paper de Teddy Daniels, Shutter Island es pot definir com un thriller psicològic en el qual un sheriff investiga la misteriosa desaparició d'una dona, internada per comportament criminal n un hospital psiquiàtric que acull els malalts mentals més perillosos. Gairebé totes les pistes conduexien a que ha fugit de Shutter Island.
La pel·lícula i la novel·la mostren la investigació i persecució d'una pacient que s'ha escapat d'una penitenciaría psiquiàtrica situada en una solitària illa, on es quedaran sense possibilitat de rebre ajuda per culpa de les inclemències meteorològiques. Les llegendes afirmen que qui entra a Shutter Island no en surt.
Dennis Lehane explora temes com la paranoia i la linea que separa la salut mental de la bogeria.
El protagonista es pregunta quin paper ha anat a fer Shutter Island. Investigar la desaparició d’una pacient o l’han enviat per investigar els rumors sobre els radicals mètodes psiquiàtrics que utilitzen a l’hospital psiquiàtric?. Alguns d’aquests mètodes possiblement inclouen la experimentació amb drogues, i contratacs als rentants de cervell soviètics.
A més de Shutter Island també recomanem la lectura d’altres novel·les de Dennis Lehane com Mistic River i Cualquier otro dia publicada aquest any per l’editorial RBA.