21/2/10

SE SABRÀ TOT DE LA DONA QUE FUGIA DE LA BOIRA.

Els periodistes Xavier Bosch i Albert Llimós han estat el guanyador i finalista del Premi Sant Jordi amb les novel·les Se sabrà tot i La dona que fugia de la boira publicades totes dues ara per l'editorial Proa.
Xavier Bosch a Se sabrà tot entre d’altres temes parla de la falta de llibertat en el periodisme i ens ofereix una història amb ingredients periodístics i també polítics.
El protagonista és el periodista Dani Santana, director del diari Crònica, que aviat es veurà atrapat en la xarxa d’interessos interns de l’editor, en la qual es barregen el tràfic d’influències i la corrupció. A més d'aquets ingredients hem d'afegir una investigació sobre la presència d’una xarxa d’Al-Qaida a Barcelona. Cansat d’aquesta situació, Santana decideix dimitir i abandonar el periodisme.
Conegut per la seva vessant com a periodista i al capdavant de programes televisius com Àgora a TV3 , de radiofònics com Alguna Pregunta Més, Cafè Baviera i El món a RAC1 i director del diari Avui ha publicat anteriorment altres novel·les Jo, el simolses (1992), Vicis domèstics (1998) i la novel·la breu La Màgia dels reis (1994). Podeu llegir el primer capítol de Se sabrà tot.
La novel·la finalista del Premi Sant Jordi també és d’un periodista. Albert Limós amb La dona que fugia de la boira ens ofereix un retrat de Teresa, una dona anònima que acosengueix sobreviure malgrat les caigudes i obstacles que li ofereix la vida durant el segle XX que li permet malauradament descobrir la maldat i la violència de la condició humana.La Teresa ha crescut sense mare. Encara jove, es queda embarassada i decideix abandonar el poble natal i buscar una oportunitat a Lleida. L’esclat de la guerra civil l’obliga a tornar a fugir, aquest cop a Barcelona. Allà es trabarà un Barcelona en plena transformació i amb grans contrastos socials.
Podeu llegir el primer capítol de La dona que fugia de la boira.