26/6/10

20 ANYS SENSE MANUEL DE PEDROLO

Avui 26 de juny fa 20 anys de la mort de l'escriptor Manuel de Pedrolo. El seu nom sempre anirà lligat a la novel·la més venuda en català El mecanoscrit del segon origen, que avui en dia, encara contínua despertant curiositat a milers de lectors. Premi d'Honor de les Lletres Catalanes l'any 1979 Premi Joanot Martorell, amb Estrictament personal, Premi Sant Jordi per Balanç fins a la matinada, Prudenci Bertrana, per Estat d'excepció.
Tot i ser conegut per les seves novel·les, Crèdits humans, Totes les bèsties de càrrega, Mecanoscrit del segon origen, Cendra per Martina , Pedrolo també va destacar pels seus contes, que l'an y 2009 van ser recollits per l’escriptor Jordi Coca, a Vint-i-vuit contes (Ed 62).

Des dels seus inicis, el 1953, fins a la seva mort, el 1990, Pedrolo va publicar gairebé cent obres amb temàtiques diferents com poesia, narrativa, teatre, periodisme i assaig,anuel de Pedrolo va treballar com a traductors d’autors francesos, nord-americans i va publicar les novel·lesa més de dirigir la col·lecció de novel·la negra La cua de palla.