11/6/10

ENTREVISTA A XAVIER CARMANIU, AUTOR DE "HISTÒRIA AMB PILOTES".

Comença el Mundial de Futbol 2010 i l’historiador Xavier Carmaniu ens propossa a Història amb pilotes (Meteora) un equip de luxe format per futbolistes que han destacat per protagonitzar diferents fets històrics durant el segle XX.
L’autor comenta que: Aquest llibre pretén demostrar que hi ha jugadors que també han estat «més que uns futbolistes», però no només pels seus dríblings, xuts o passades, sinó per la seva actitud davant la vida, per la seva fortalesa i integritat davant el poder establert, les dictadures, la misèria, el racisme, la guerra...
Aquest equip està format entre d’altres per:
·Gaspar Matas Donés, fundador del Palamós FC i introductor del futbol a Catalunya
·Walter Tull futbolista que va ser reclutat per combatre durant la I Guerra Mundial amb l’exercit britànic. El fet d’enrolar futbolistes servia com a esquer per que la resta de seguidors dels equips també ho fessin.
·Nettie Honeyball, l’unica dona d’aquest equip que a l’any 1895 va penjar un anunci on convidava a totes les dones a jugar a futbol. Honeyball
va ser pionera i en una època complicada davant d’aquest tipus d’inciatives.
També sabrem les dificultats de la sel·lecció del Tíbet per disputar partits de futbol, arran dels boicots de la Xina.
Gràcies a Història amb pilotes, podem seguir la història del segle XX, gràcies a les onze biografies de futbolistes que han destacat dintre i fora del terreny de joc.
Història amb pìlotes agradarà als seguidors dels futbol i també als apassionats de la història.Podeu escoltar l’entrevista a Xavier Carmaniu on ens dóna més detalls sobre aquest llibre.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Jordi!
Trobo que l'has vestit molt bé amb els efectes i les músiques.
Com m'agrada la ràdio! (igual que el futbol i la història,jejejeje).

Xavier Carmaniu