7/6/10

EL POLICIA QUE RIU. Maj Sjöwall i Per Wahlöö

Editorial: Columna
Pàgines: 312

Tercer lliurament en català de l'inspector Martin Beck, el personatge creat pel matrimoni suec format per Maj Sjöwall i Per Wahöö.
A El policía que riu, l’inspector Beck haurà d’investigar un assassinat múltiple en un autobús on han mort nou passatgers. Entre les víctimes hi ha un policia i l’inspector creu que la mort d’aquest no ha estat casualitat.
Una de les víctimes és un jove policia de l’equip de l'inspector Beck. Ben aviat, la policia sospita que es tracta d'un assassí en massa. Però... és només una mera coincidència el fet que un dels morts sigui un policia fora de servei? És que era al lloc equivocat, en el moment equivocat? La investigació quedarà tancada fins que la matança es relaciona amb un antic cas sense resoldre: l'assassinat d'una prostituta portuguesa que el subinspector mort estava revisant pel seu compte.
Molt abans que Henning Mankell i Stieg Larsson demostressin que la novel·la negra sueca podria captivar a mig món, a Suecia hi havien dos autors que a finals dels 60 ja començaven a publicar novel·les negres i amb força èxit.Maj Sjöwall i Per Wahlöö podrien ser ben bé els pares literaris de Mankell i Larsson.
Martin Beck va protagonitzar diferents històries que el matrimoni Sjöwall i Wahlöö van crear entre 1965 i 1975. Algunes de les seves novel·les van ser adaptades al cinema com San Francisco, ciudad desnuda amb un Walter Matthau en el paper de Martin Beck.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquesta parella escribint atrapan a
la primera pàgina. Genials.