24/6/10

LA BIBLIOTECA DELS MORTS. Glen Cooper

Editorial: Alisis/Grijalbo
Pàgines: 456
L’escriptor Glen Cooper debuta amb la novel·la La biblioteca dels morts. Es tracta d’un thriller on es barrejen ingredients que solen funcionar força bé entre els lectors: la trama policíaca i també la històrica.

Després de dedicar bon part de la seva vida a les investigacions i convertir-se en executiu d'una empresa de biotecnologia, Glen Cooper és propietari d'una productora independent de cinema, s'ha dedicat a escriure guions i ara s'ha decidit a estrenar-se com a novel·lista amb aquest llibre que, de moment, ja s'ha traduït a 30 llengües.
La biblioteca dels morts està situada en tres periodes històrics diferents; L’any 777 d.C a Vectis (Britània) on el germà Josephus i el germà Paulinus entre d’altres crearan una societat secreta “l’Ordre dels noms”, per protegir una misteriosa biblioteca. En segon lloc, l’any 1947 on uns arqueòlegs troben la biblioteca i Churchill i Truman creen “el projecte Vectis” per protegir-la i finalment el periode actual a Nova York i Las Vegas.
Als carrers de Nova York hi ha un criminal en llibertat: anomenat l’assassí del dia del judici, té la ciutat aterrida després d’atribuir-se sis víctimes en només dues setmanes. Encara pitjor, la policia està desconcertada —les víctimes no tenen res en comú i només les relaciona el fet que van rebre una postal per correu electrònic abans de morir, una postal que anunciava la data de la seva mort. Com a últim recurs, l’FBI assigna el cas a l’agent especial Will Piper, anys abans un dels especialistes de més renom en assassins en sèrie, però que ara espera la jubilació immers en una espiral de dissolució i abandonament.
La investigació el porta en una direcció insospitada, que li fa descobrir un secret que ha estat guardat zelosament durant segles. Un secret enterrat en una biblioteca subterrània sota un monestir del segle VIII, però que ara ha sortit a la llum amb conseqüències mortals. Uns pocs escollits defensaran el secret amb les seves vides i, si Will s’acosta a la veritat, estan disposats a aturar-lo a preu que sigui.
Tres fets en aparença deslligats que complicaran la vida a l'agent de l'FBI Will Piper.