27/6/10

TEMPUS FUGIT. Javier Ruescas

Editorial: La Galera/Alfaguara
Pàgines:287

Javier Ruescas és el màxim exponent d’una nova generació d’autors que trencaran els límits de la literatura juvenil.”
Francesc Miralles.

Javier Ruescas, amb només 11 anys ja escrivia les seves històries i als 15 va començar a enviar manuscrits de les novel·les a les editorials. No va ser fins l’any 2009 quan va aconseguir publicar la seva primera novel·la: la primera part de la trilogia Cuentos de Bereth, de temàtica juvenil fantàstica. Javier Ruecas amb només 23 anys és un dels escriptors espanyols més joves i amb un futur més que prometedor
Els seguidors de les novel·les de Crepúsculo de Stephanie Meyer, conèixen i de llarg el nom de Javier Ruescas. Ell, és el creador de http://www.crepusculo-es.com/, la web de la saga d’Stephanie Meyer a Espanya.
Ara Javier Ruescas ha publicat la tercera novel·la sota el títol de Tempus fugit, els lladres d’ànimes, una història de caire fantàstic i futurista situada a l'any 120 després de la inundació que es va empassar continents sencers a causa del canvi climàtic i ara el món, tal com el vam conèixer, ja no existeix. Després de la Inundació que va arrasar els set continents, el mapa geopolític en el qual els humans havíem viscut fins a aquell dia va canviar per complet per donar lloc a diferents Estats Illes.
L’empresa Tempus Fugit, inventora de les cabines de teletransport, és una de les més riques i poderoses del món i s’erigeix com la salvadora de l’espècie humana permetent que els homes es puguin moure d’un lloc a un altre en segons. Però Tempus Fugit amaga secrets inconfessables, i la Hanna, una noia molt especial, està disposada a descobrir-los i fer-los públics. La seva mare va morir quan ella era molt petita mentre provava una de les primeres telecabines de Tempus Fugit. Des d’aleshores la Hanna investiga amb atenció tots els moviments de l’empresa, i des de fa poc va darrere d’una Plaga misteriosa que afecta nombrosos adolescents, que de sobte i sense causa aparent es queden en estat de coma, morts en vida, sense que se’n conegui la causa ni la solució. Darrere d’aquests fets hi ha en Kleid, un “protovident” meitat humà meitat androide creat per Tempus Fugit per robar l’ànima dels joves i deixar-los sense futur.
Una nit, la vida de la Hanna canviarà quan es trobi casualment amb en Pablo, un noi vingut del segle XVIII que sense saber-ho té la clau de tots els misteris. Junts s’hauran d’enfrontar al sistema i combatre’l sense morir i sense permetre que l’amor que neix entre ells dos s’interposi en el seu destí. Mentrestant, en Kleid haurà de complir la seva última missió perquè Tempus Fugit li entregui l’Essència Final que el farà lliure: trobar en Pablo i la Hanna i fer-los desaparèixer.
Tres vides que es creuaran en una aventura trepidant en què l’amor, el coratge i la confiança en un mateix seran les claus per a desemmascarar el secret més obscur i terrorífic d’un futur ple d’invents meravellosos i enlluernadors que només volen ocultar la veritat.
Tempus fugit, novel·la futurista d’una jove escriptor que coneix molt bé quines són les tendències actuals de la literatura juvenil.