15/6/10

NOCTURNOS. Kazuo Ishiguro

Editorial: Anagrama
Pàgines: 256
Kazuo Ishiguro va nèixer al Japó l’any 1954 però als sis anys, juntament amb la seva família, va emigrar a la Gran Bretanya. Avui en dia es considera a Ishiguro com un dels grans escriptors en llengua anglesa de l’actualitat.
Escriptor i guionista, és autor també de No em deixis mai i Quan erem orfes. Va ser mundialment conegut gràcies a l’adaptació cinematogràfica que va fer James Ivory de la seva novel·la El que queda del dia, interpretada per Anthony Hopkins i Emma Thompson.
Ara Ishiguro ha publicat, Nocturnos és el primer llibre de relats de l'escriptor Kazuo Ishiguro. L’autor de ara ens oferix tot un seguit de relats que continuen amb la seva linea editorial basada en el record del passat, la confrontació de les promeses de la joventut i els desenganys del temps
A «El cantante melódico», un guitarrista d'ofici reconeix un vocalista americà i junts aprenen una lliçó sobre el diferent valor del passat.
A «Come Rain or Come Shine», un maniacodepressiu és humiliat a casa d'una parella d'antics progres que han passat a la fase yuppie. A «Violonchelistas», un jove prodigi del chelo troba una dona misteriosa que l'ajuda a perfeccionar la seva tècnica.
El músic de «Malvern Hills» columbra la seva mediocritat quan prepara un àlbum a l'ombra de John Elgar. A «Nocturno», un saxofonista coneix una vella artista de varietats.