8/6/10

LA CASA DE L'INDIANO. Domènec Sesmilo.

Editorial: Proa
Pàgines: 320

La història dels indianos, aquelles persones que buscaven fortuna a Amèrica entre finals del segle XIX i principis del XX, torna a protagonitzar una novel·la.
En aquesta ocasió és en Domènec Sesmilo qui ens ofereix a La casa de l’indiano, una història protagonitzada per Joan Rogent, natural de la vila de Gràcia, marxa a viure a Mataró, en una casa l'antic propietari de la qual va suïcidarse d'una manera que intriga fins i tot la policia. Joan Rogent es troba en un moment de crisi i, interessat per aquest home i seguint unes pistes que tracta de descabdellar, marxa a Colòmbia, a fer negocis amb el contraban de maragdes. Allà troba l'antic propietari de la casa, Ramon Turú, que no s'ha suïcidat: el seu caràcter anòmal, intempestiu, gelós, esquerp, i manipulador l'han dut a iniciar una vida nova amb una noia molt jove.
Aquest viatge a Colòmbia fa que Joan Rogent retrobi els negocis d'avantpassats seus que hi van anar a fer fortuna amb el comerç de cafè i la canya de sucre, una fortuna plena de foscors, amassada en bona part de manera il·legal.
Podeu llegir el primer capítol en aquest enllaç.