22/6/10

MALETES PERDUDES DE JORDI PUNTÍ, X PREMI LLIBRETER.

Les novel·les Maletes perdudes de Jordi Puntí i Olive Kitteridge de l'escriptora americana Elizabeth Strout han guanyat la darrera edició del Premi Llibreter que lliura el Gremi de llibrertes de Barcelona i Catalunya.
En aquesta XI edició ha estrenant una nova categoria, la de literatura catalana, que ha guardonat la novel·la Maletes perdudes (Empúries/Salamandra), de Jordi Puntí. El jurat n'ha destacat l'estil “precís, entenedor i clar”.
Pel que fa a la novel·la de l'Elizabeth Strout que ha estat guardonada en la categoria d'altres literatures el jurat n'ha remarcat les descripcions “poètiques i elegants” i també perquè es tracta d'un llibre “carregat d’humor i humanitat on la protagonista sedueix allector a través de situacions que deriven en conflictes emotius i molt actuals i que, tot ihaver rebut el premi Pulitzer 2009, ha passat desapercebut”.

Pel que fa a la categoria de l’Àlbum Il·lustrat, eldibuixant taiwanès Jimmy Liao s’ha endut el reconeixement amb La noche estrellada (Barbara Fiore Editora), un treball sobre la solitud i la necessitat de comunicació que destaca “per la seva qualitat, el gran ventall de lectures i per crear un joc metaliterari de complicitat amb el lector”, segons el jurat d’aquesta categoria.
El Premi Llibreter el concedeix anualment el Gremi de Llibreters de Catalunya amb el suport de la conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb l’objectiu de promoure la venda i la lectura de títols en Narrativa i Àlbum Il·lustrat, tant en català com en castellà, publicats durant l’últim any
fotografia(Llucia Ramis)