16/6/10

JOAN BARRIL GUANYA EL PREMI SANT JOAN AMB LA NOVEL·LA "LES TERRES PROMESES".

Joan Barril ha guanyat el Premi Sant Joan amb la novel·la Les terres promeses. Dotat amb 60.000 euros, el tercer més dotat en llengua catalana, l'atorga Caixa Sabadell. Es tracta d'una història d'intriga ambientada en la revolució cubana.
El protagonista de la novel·la és en Robert Miranda, un personatge que es guanya la vida blanquejant diners a les illes Caiman. En la seva ruta queda atrapat una nit en una petita illa de l'arxipèlag cubà, per l'amenaça d'un huracà. Entre la gent que es troba en les mateixes circumstàncies hi ha la Lucía, una dona gran cubana que es posa a explicar la història que va succeir en aquell mateix indret l'última setmana de 1958, pocs dies abans de la revolució.
El protagonista de la novel·la és un hipotètic germà petit de Fidel Castro, que és un broker de Wall Street. En Fidel li encomana que aconsegueixi capital perquè quan triomfi la revolució el Banc Nacional de Cuba no es quedi sense fons i li promet el ministeri d'economia del país
.
Joan Barril ha publicat diferents novel·les com ara "Un submarí a les estovalles", "Condició de pare" i "Parada obligatòria", aquesta última guardonada amb el Premi Ramon Llull el 1998. També és autor de diversos reculls de contes com ara "Ens truquem i altres contes de diumenge", "100 contes morals" o "201 contes corrents". En terres promeses sortirà a la venda el mes d'octubre i l'editarà Edicions 62.