19/6/10

LA RECERCA, MOLT MÉS QUE UN CÒMIC

La Casa Anna Frank en col·laboració amb el Museu d’Història Jueva d’Amsterdam han editat el còmic La recerca (Estrella Polar).
Una obra adreçada al públic juvenil i que els pot ajudar a entrendre i a saber més coses d’un periode històric determinat com va ser l’arribada del nazisme i les seves terribles conseqüències.

La recerca, es va publicar per primera vegada en el 2007 a Holanda.
L'any 2005 els sistema educatiu holandès va incorporar La recerca d'Heuvel en els seus classes. Tres anys més tard diversos centres Alemanes a Berlin i en l'estat alemany de Westphalia el van incorporar en les assignatures d'Història pel seu contingut pedagògic, didàctic i històric d'un dels episodis més dramàtics i terrorífics de la història del segle XX. La recerca és una eina molt bona per a professors i centres educatius.
La protagonista d’aquesta història és l'Esther, una dona jueva que, després de molts anys, visita la granja holandesa on es va haver d'amagar durant la Segona Guerra Mundial quan només era una nena. Allà va patir una experiència espantosa. Els seus pares van morir als camps de concentració d'Auschwitz i sempre s'ha preguntat com debien ser els seus últims dies. En Daniel, el seu nét adolescent, l'ajuda a reconstruir la història. Aconsegueix trobar un vell amic de l'època, en Bob, la darrera persona que va veure el seu pare amb vida. El relat d'en Bob l'afectarà profundament pel seu dramatisme.
La recerca és una bona fórmula per acostar als joves lectors a un periode històric que no s’hauria de repetir mai més.