13/11/10

160 DEL NAIXEMENT DE ROBERT LOUIS STEVENSON

L'illa dels llibres vol retre avui un homenatge a L'illa del tresor de Robert Louis Stevenson en el 160 aniversari del naixement de l'escriptor.

L’illa del tresor es va publicar l’any 1883 després de ser pùblicada per entregues a la revista Young Folks entre 1881-82 amb el títol The Sea Cook, or Treasure Island.
Robert Louis Stevenson, va néixer a Edimburg (Escòcia), el 1850. Les seves obres més ceongudes són L'illa del tresor (1883) i L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde (1886).El seu delicat estat de salut marcaria la seva biografia i també la seva obra. Els seus problemes de salut l'obligarien a viatjar per tot el món, marcarien per sempre la seva literatura.El seu pare, Thomas Stevenson, enginyer de professió, era especialista en la construcció de fars i li va transmetre coneixements sobre el mar, que anys. Amb la finalitat de trobar climes més benignes que milloressin el seu estat de salut, va fer un gran nombre de viatges que, de fet, l'apartarien del seu país natal fins a la seva mort. Va morir el 3 de desembre de 1894 a Upulu Samoa.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Robert Louis Stevenson, Long John Silver, Jim Hawkins, "L'illa del tresor"... el més fantàstic dels relats iniciàtics, on s'aprèn que el tresor que es busca mai no és simplement un tresor material.
Maria Nunes

Jesús M. Tibau ha dit...

Fantàstic també L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde, un dels pocs llibres que m'ha fet sentir por