28/11/10

GERARD GUIX GUANYA EL PREMI PIN I SOLER 2010.

L’escriptor Gerard Guix guanya el premi Pin i Soler amb la novel·la 'Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me'
Per la seva banda Anna Casassas amb la traducció de 'La cena de le ceneri', de Giordano Bruno, titulada 'El sopar de cendra' ha obtingut el premi Vidal Alcover. Es tracta de text del religiós, filòsof i astrònom italià cremat a la foguera per la inquisició.


La novel·la, Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me comença arrel d'una anècdota de l'autor, que serveix per narrar la història d'una parella, la relació de la qual arrenca en el moment que una noia anomenada Anastasia li demana caminar pels carrers de Londres.
A partir d’aquest moment l’autor aborda de forma directa les relacions de parella, però aprofita l'humor i la fantasia per plantejar qüestions més surrealistes.Gerard Guix va conèixer a una noia als carrers de Londres va molt de temps però mai la va tornar a veure. Partint del fet real, Guix fa possible a la novel·la un retrobament i descriu una relació que de mica en mica es va deteriorant. La novel·la inclou un viatge que els porta a un poble suís al costat del llac Léman, on curiosament hi ha enterrada l'actriu Audrey Hepburn.
El guardó té una dotació de 21.000 euros i la publicació de la novel·la a Columna Edicions.