5/11/10

LA VISITA DE BENET XVI TAMBÉ A LES LLIBRERIES

La visita del Papa Benet XVI a Barcelona ha provocat opinions diverses entre la població catalana. Les novetats editorials també es fan ressó d’aquestes opinions. Carta al papa d'un creient crític amb motiu de la seva visita a Catalunya de Lluís Busquets i Revitalitzar la nostra identitat cristiana del Cardenal Sistachs lideren aquestes novetats.

Lluís Busquets i Grabulosa ha publicat Carta al papa d'un creient crític amb motiu de la seva visita a Catalunya (Ara llibres)
La carta explica l'existència de la nació catalana i la història de Catalunya, però també revisa els canvis socioreligiosos que està patint el país amb la immigració, ja que ara hi ha moltes confessions a Catalunya. La carta també denuncia una Església que obvia i menysté Catalunya, una Església antidemocràtica i tancada en ella mateixa, que llegeix la Bíblia amb historicismes falsejats, masclista i carregosa, acientífica i, en definitiva, allunyada dels problemes del món.. També lamenta la desorientació dels mitjans de comunicació de l'Església Catòlica, i acusa aquesta de "tenir por del missatge de Jesús", estar "ancorada en l'antic règim" i en "unes estructures capitalistes en contra els pobres", ser "antidemocràtica", "masclista" i viure d'"esquena a la ciència".
Lluís Busquets i Grabulosa és escriptor i professor, a més de doctor en Filologia Catalana, és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i en Sagrada Teologia per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

Per la seva banda el Cardenal Lluís Martínez Sistach al llibre Revitalitzar la nostra identitat cristiana (Proa) on reflexiona
sobre la vigència del cristianisme,amb motiu de la visita del Sant Pare. Sistach reflexiona sobre Benedicto XVI, la Sagrada Família, el paper de l'Església al món d'avui, la pluralitat religiosa, el diàleg entre fe i cultura, la immigració i les desigualtats econòmiques.El llibre compila cartes apostòliques del cardenal escrites des de 2004 per sintonitzar amb la doctrina de l'Església, i revitalitzar en ells mateixos amb la identitat cristiana.
El pròleg, ha estat escrit pel secretari d'estat de la Ciutat del Vaticà, el cardenal Tarcisio Bertone.