2/11/10

JOHN LE CARRÉ REVELA UN TRAÏDOR ENTRE ELS NOSTRES.

Un traïdor entre els nostres
John Le Carré
Ed 62/Plaza y Jané
384 pàgines.

Espionatge i suspens són els principals ingredients de la nova novel·la de John Le Carré. Un traïdor com els nostres tracta temes com la màfia russa, el blanqueig de diners, la corrupció i les noves xarxes del crim internacional.

John Le Carré abans de fer-se famós com a escriptor va ser funcionari del Ministeri d’Afers Estrangers del Regne Unit. En les seves novel·les sempre La història explica les connexions entre els milers de milions de dòlars il·legals procedents de Rússia, el món financer de Londres i l'actitud dels polítics
Els personatges principals són una jove parella passa les vacances a l’illa caribenya d’Antigua. Ell és en Perry Makepeace és un professor auster d’Oxford i ella, Gail Perkins una advocada londinenca al principi d’una prometedora carrera professional. La parella coneix un home rus anomenat Dima, un home sense escrúpols que resulta el principal operador de blanqueig de diners de la màfia rusia i que es troba amb ells a Antigua. Dima els demana que actuïn de mitjancers amb el Govern britànic per poder sol·licitar asil polític per a ell i per a la seva família; a canvi, ofereix informació sobre les operacions de blanqueig de diner dels mafiosos russos a Europa. Durant aquesta negociació, el mafiós i la seva família hauran de ser protegits i enviats a un lloc segur. Per la seva part, Gail i Perry es veuran sotmesos a exhaustius interrogatoris al seu país per fer confessar-los tot el que sàpiguen i hagin vist de Dima i dels qui l'envolten.
John Le Carré, pseudònim de David Moore Cornwell, és un dels escriptors més destacats del gènere d’espies i suspens amb obres com L’espia que tornava del fred, Un espia perfecte, La Casa Rússia, El sastre de Panamà, El jardiner constant, Amics absoluts, La cançó dels missioners i L'home més buscat.

1 comentari:

Estanislau Fons ha dit...

Doncs a mi, que sóc un lector constant de Le Carré, aquest llibre m'ha semblat fluixíssim, decebedor. Un llibre de tràmit per complir amb l'editorial. Ni hi passa res, ni s'entra amb cap detall en les trames que pretén denunciar.