10/11/10

UN LLIBRE RECULL ELS EMBOTITS CATALANS.


Els embotits catalans ja tenen el seu llibre propi. El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), amb la col•laboració de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters (FCCX) i la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC) han editat el llibre Els embotits catalans.

Catalunya és en l’actualitat una regió europea capdavantera en produccions càrnies i en particular de les de porcí. Una altre dada important és la que fa referència a les produccions d’embotits i productes carnis, amb unes xifres que arriben a les 550.000 tones anuals.
Al llibre Els embotits de Catalunya, s’hi pot trobar una breu descripció dels trets característics i procediments d’elaboració dels principals tipus d’embotits i botifarres tradicionals. També s’inclouen recomanacions i consells pràctics relatius al tall i a la conservació, entre altres aspectes.
Aquesta publicació complementa els anteriors llibres editats pel DAR sobre Els olis d’oliva de Catalunya i Els formatges de Catalunya.