10/11/10

AMB EL COR A LA MÀ DE CHRIS CLEAVE.

Amb el cor a la mà
Chris Cleave
Amsterdam/ Maeva
264 pàgines.

Sovint voldria ser una moneda de lliura esterlina i no una noia africana. Tothom estaria encantat de la meva presència. Qui sap si la faria petar amb tu el cap de setmana i després, tot d’una, perquè sóc així d’imprevisible, garlaria amb el botiguer de la cantonada, però no t’importaria perquè t’entretindries menjant un pastís de canyella o beuries una llauna de cola fresca, i ja no pensaries més en mi. Seríem feliços, com amants que es van conèixer unes vacances i s’han oblidat de com es diuen.
Fragment de Amb el cor a la mà de Chris Cleave.

Amb el cor a la mà és la segona novel·la de Chris Cleave. Ha estat Finalista del premi Costa 2008, el que la reconeix com una de les millors obres publicades a Gran Bretanya al 2008. La novel·la serà adaptada al cinema amb Nicole Kidman en el paper de Sarah.
La novel·la es centra en bona part al matrimoni O’Rourke, l’Andrew i la Sarah O’Rourke fan un viatge a Nigèria, però un esdeveniment terrible en una platja els obliga a prendre una decisió de vida o mort relativa a dues noies nigerianes.

“…tremolava asseguda al banc de l’església quan vaig entendre que no plorem pels morts. Plorem per nosaltres mateixos.”

Dos anys més tard, l’ara refugiada nigeriana de setze anys Little Bee es presenta a casa de l’editora Sarah O’Rourke a Londres.
La novel·la de Chris Cleave va alternant les històries i narracions de l’una i l’altra perquè expliquin la seva versió de la història de la platja i del que viuen a Londres.
Chris Cleave reflexiona sobre la generositat, l’egoisme i la compassió.