25/11/10

25 DE NOVEMBRE; DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la violència vers les dones. Una data que ha de servir per la reflexió i per lluitar contra aquesta xacra social. Un còmic titulat Con locura amor i malos tratos tracta el tema de la violència de gènere.

La violència de gènere també s'ha tractat en novel·les i també en còmics. Una de les darreres novetats és la proposta dels autors Sylvian Ricard i James que han volgut tractar el temà de la violència de gènere en el còmic Con locura: amor y malos tratos (Panini).
Els autors d'aquest còmic narren el día a día i l'evolució d'una situació de maltractaments.
El còmic explica de forma lineal i senzilla, la vida d'una parella de classe mitjana, des de la seva primera trobada a la universitat, el seu posterior casament, fins a l'aparició de les primeres discussions i maltractes.
La història aborda la violència masclista des de diferents perspectives, no només des de l'òptica de parella. De fet, Con locura, amor y malos tratos es deté en la relació dels protagonistes amb amics, familiars i companys de feina, i fins i tot, amb policies, metges i jutges.