10/11/10

COMENCEN LES JORNADES MIQUEL MARTÍ I POL

Avui dimecres comencen els actes de les Jornades Miquel Martí i Pol.
L’ajuntament de Roda de Ter. Ciutat natal del poeta, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l'Associació d'Amics de Miquel Martí i Pol i la Fundació Martí i Pol, ha organitzat un homenatge i reconeixement a l'obra del poeta a través d'unes jornades que se celebren a la població fins el proper 14 de novembre.

L’11 de novembre, dia de la mort del poeta, es farà com cada any, una lectura de poemes a la Sala Polivalent de la Biblioteca Bac de Roda.Els poemes seran recitats per diferents persones del món de la cultura de la comarca d’Osona i per totes les persones que vulguin afegir-s’hi. Durant aquest dia, els alumnes de l’institut participaran en diferents activitats que tenen en l’obra del poeta i en laliteratura, el seu fil conductor.
El dia 12 es presentarà la publicació del recull de poemes guanyador del XXV Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, Un altre silenci, que comptarà amb la presència de l’autor, Silvestre Vilaplana.
Com a novetat, tots els alumnes de 5è i 6è de Primària de les Escoles de Roda, juntament amb els professors de l’Escola Municipal de Música El Faristol, interpretaran la Cantata El poble, amb text de Martí i Pol i música de Xavier Baurier. El concert tindrà lloc el dissabte, 13 de novembre, a les 7 del vespre, al Pavelló Municipal.
Les Jornades acabaran amb el Lliurament dels Premis Literaris, diumenge al matí a la Porxada de Can Planoles. En el decurs d’aquest acte es presentarà la publicació dels Projectes Pedagògics guanyadors de l’Emili Teixidor 2008 2009.
L’acte finalitzarà amb un recital de poesia a càrrec de l’actor Jordi Bosch i de Ramon Martí i Pol, germà del poeta.