3/11/10

LIBROS DEL ASTEROIDE PUBLICA "EL PÁJARO ESPECTADOR" DE WALLACE STEGNER.

El pájaro espectador
Wallace Stegner
Libros del Asteroide
312 pàgines


L’editorial Libros del Asteroide publica El pájaro espectador. Amb aquesta novel·la l’escriptor Wallace Stegner va obtenir el National Book Award el 1977.

Wallace Stegner (1909-1993) va guanyar alguns dels premis més prestigiosos de les lletres nord-americanes: el premi Pulitzer per la novel·la Ángulo de reposo, el National Book Award, la Commonwealth Book Award i l'O. henry Award.
L'ocell espectador és la tercera novel·la que Llibres de l'Asteroide publica de l'autor, després En un lugar seguro i Ángulo de reposo.
El pájaro espectador narra la història de Joe Allston, un agent literari jubilat que viu retirat a Califòrnia juntament a la seva dona, Ruth.
L'arribada de la postal d'una vella amiga l'obliga a tornar sobre els diaris que va escriure vint anys enrere quan, després de la mort del seu únic fill, va viatjar amb la seva dona a Dinamarca per conèixer el país del qual era originària la seva família. Ruth convenç el seu marit perquè cada nit li llegeixi un fragment dels diaris i, en el transcurs d'aquesta lectura, reviu sentiments i vivències que el temps havia enterrat, com el decisiu partit amb la misteriosa aristòcrata danesa Astrid Wredel-Krarup, qui havia estat la seva amfitriona a Copenhaguen.