20/5/10

AURORA BOREAL D'ASSA LARSSON AL CINEMA.

Amb tres anys de retard ens arriba aquesta setmana l’adaptació cinematogràfica de la novel·la Aurora Boreal de l’escriptora sueca Assa Larsson.
Assa Larsson va aconseguir amb Aurora Boreal el Premi de l'Associació d'Escriptors Suecs de Novel·la Negra a la Millor Primera Novela. És autora també Sang Vessada, guardonada amb el Premi a la Millor Novel·la Negra Sueca.A Aurora Boreal, el predicador més famós de Suècia,Viktor Strandgård, l'han trobat mutilat a l'església de Kiruna. La germana de la víctima ha trobat el cadàver, i la sospita cau sobre ella. Desesperada, demana ajuda a la seva amiga d'adolescència, l'advocada Rebecka Martinsson, que actualment viu a Estocolm i que torna a la seva ciutat natal disposada a esbrinar qui és el culpable. Durant la investigació només compta amb la complicitat d'Anna-Maria Mella, una intel·ligent i peculiar policia embarassada.
Nascuda a Kiruna, una població minera del nord de Suècia, Asa Larsson va començar a interessar-se per la novel·la negra i va decidir crear el personatge de l’advocada Rebeca Martinson. El nom d’aquesta és un homenatge a l’inspector Martin Beck que molts anys abans, havia protagonitzat 10 novel·les de la mà del matrimoni suec format per Maj Sjöwall i Per Wahlöö. Podeu escoltar l’entrevista realitzada a Assa Larsson en aquest enllaç.