29/5/10

HISTÒRIA AMB PILOTES. Xavier Carmaniu

Aquest llibre pretén demostrar que hi ha jugadors que també han estat «més que uns futbolistes», però no només pels seus dríblings, xuts o passades, sinó per la seva actitud davant la vida, per la seva fortalesa i integritat davant el poder establert, les dictadures, la misèria, el racisme, la guerra...

Es poden explicar els fets històrics a través del futbol?
L’historiador Xavier Carmaniu a ha aconseguit fer-ho a Futbol amb pilotes (Meteora)
No és tracta d’un repàs per la història dels mundials de futbol o de les biografies de futbolistes mediàtics com Cruyff, Messi o Di Stefano.
Xavier Carmaniu ens parla d’onze futbolistes que van destacar per protagonitzar fets històrics que han transcendit el món del futbol.

Si féssim una alineació amb els seus noms, probablement no guanyaríem la Lliga de Campions; en canvi, des del punt de vista humà, tindríem un dels equips més influents en la història mundial dels darrers 120 anys.


Futbol amb pilotes ens ofereix aquest viatge històric amb el futbol com a excusa i el to amè que sempre ha caracteritzat a Xavier Carmaniu. Podeu llegir un capítol del llibre dedicat a Walter Tull, el sostinent negre. pdf

1 comentari:

Anònim ha dit...

Benvolgut Jordi,

moltes gràcies per comentar el meu llibre.
Espero que els teus lectors en gaudeixen tant com jo l'he gaudit a l'hora de fer-lo.

Una forta abraçada.
Xavier Carmaniu.
PS: Presentació dimarts 1 de juny a les 19hs a la llibreria Catalònia de Barcelona.
Presentadors: Toni Padilla (El 9) i Joan Maria Pou (RAC1).