7/5/10

NEGRE DE MERDA. Matthew Tree

Editorial: Columna
Pàgines: 200

«La majoria de blancs ens creiem no-racistes o a-racistes o
antiracistes i si se’ns acusa de ser racistes, ens en rentem les mans i diem no, nosaltres no.

A l’any 1977, Matthew Tree pasejava per Londres amb amic anglès li van cridar «negre de merda». Amb aquell comentari va sentir vergonya sobretot perquè aquella frase havia estat pronunciada per una persona blanca com ell.
Som racistes? Com reaccionem davant de persones d'altres cultures i religions? , Què vol dir, de debò, ser racista?, Mathew Tree analitza el racisme en aquest llibre fent fins i tot distincions com el racisme envers els col·lectius humans considerats inferiors ('Negres, etcètera') i el racisme envers els col·lectius considerats intel·ligents alhora que aliens i malèfics ('Jueus, etcètera').
Matthew Tree ens ofereix la possibilitat de treure les nostres pròpies conclusions però de ben segur que no ens deixarà indiferents davant dels comentaris i reflexions que ens ofereix a Negre de Merda.
El passat i el del present, des d’Amèrica fins a Europa...passant per Catalunya, del racisme envers els negres a l’antisemitisme, dels genocidis del segle XX..... Una obra que mereix una bona lectura .

Matthew Tree també és autor de Contra la monarquia, La Puta feina o La vida després de Déu