8/5/10

EL LINGÜISTA JOAN SOLÀ, PREMI JOAN COROMINES 2010

Avui es lliuren els IX Premis Joan Coromines, per part de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL). Aquest any aquests guardons reconeixeran el treball que el lingüista Joan Solà per la tasca realitzada al llarg de la seva vida per a la llengua i la cultura catalanes.
També es distingirà la cooperativa Abacus per la seva trajectòria empresarial a favor de la cultura i llengua catalanes; la comissió '350 anys de resistència del Tractat dels Pirineus',per la seva mobilització popular del 7 de novembre quan es recorda l'annexió de la Catalunya del nord a l'Estat francès, i la Coordinadora Sardanista de l'Hospitalet, per la difusió i divulgació local de la cultura i dansa populars.
Els IX Premis Joan Coromines que es celebrarà al Casino del Centre de l'Hospitalet, també es presentarà el Manifest del Correllengua 2010, a càrrec de l'escriptora Patrícia Gabancho, i es farà una demostració de balls a càrrec de l'Esbart Dansaire de l'Hospitalet, i l’actuació del grup de folk Sants&Fot.
L'any 2009, Joan Solà va obtindre el 41è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, un guardó que concedeix l'associació Òmnium Cultural en reconeixement a la trajectòria literària.