27/5/10

CADA VEGADA LLEGIM MÉS EN SUPORT DIGITAL

Gairebé la meitat dels espanyols llegeix en algun suport digital, segons el Baròmetre d'Hàbits de Lectura i Compra de Llibres que elabora la Federació de Gremis d'Editors d'EspanyaStieg Larsson se situa com a l'autor més llegit, seguit de Stephenie Meyer, Ken Follett, Dan Brown i Carlos Ruiz Zafón.
El Baròmetre assenyala que, del total d'entrevistats, gairebé la meitat (el 48,6 per cent) llegeix en suport digital, la majoria a l'ordinador (47,3 per cent), al mòbil o agendes electròniques (6,6 per cent) i a través de ' i-e-Reader' (0,8 per cent).
Entre la població entrevistada un 79,7 per cent llegeix diaris, un 59 per cent llegeix llibres i un 52 per cent llegeix revistes almenys una vegada al trimestre.Els diaris lideren també la lectura en suport digital (32,1 per cent), seguits de les revistes (6,4 per cent) i llibres (4,7 per cent) mentre que webs, blogs i fòrums acaparen el 37,6 per cent de lectors.
Els llibres més comprats en el primer quadrimestre de l'any han estat: El símbol perdut, de Dan Brown; El tiempo entre costuras, de María Dueñas; Els homes que no estimaven a les dones, de Stieg Larsson i Perdona, però vull casar-me amb tu, de Federico Moccia i com autors més comprats apareixen en primer i segon lloc Stieg Larsson i Dan Brown.
Els títols més llegits en aquest primer quadrimestre han estat: Els homes que no estimaven a les dones, de Stieg Larsson; 'La noia que somiava amb un llumí i un bidó de gasolina, de Stieg Larsson; Els pilars de la terra, de Ken Follett i La reina al palau dels corrents d'aire, de Stieg Larsson.
Larsson se situa com a l'autor més llegit, seguit de Stephenie Meyer, Ken Follett, Dan Brown i Carlos Ruiz Zafón.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si es pot trobar el mateix per Internet de forma gratuïta que en paper pagant, és evident que cada cop més aquest mitjà s'anirà imposant.