18/5/10

LA CREADORA DE "LES TRES BESSONES" REP LA MEDALLA D'HONOR DEL PARLAMENT DE CATALUNYA.

El Parlament de Catalunya concedeix avui la Medalla d'Honor de la cambra catalana, en la seva categoria d'or, a la il·lustradora Roser Capdevila, creadora de 'Les Tres Bessones' i de 'La bruixa avorrida.
El Parlament de Catalunya ha acordat atorgar la Medalla d'Honor de la cambra en reconeixement a la seva contribució decisiva a la cultura catalana i a la normalització de l'ús del català. El Parlament destaca de forma molt especial la seva aportació a la projecció internacional de la cultura catalana i els valors pedagògics
Roser Capdevila i Valls, va estudiar Belles Arts a l'escola Massana de Barcelona i va crear 'Les Tres Bessones' inspirant-se en les seves tres filles bessones, Anna, Teresa i Helena, que van donar nom als seus populars personatges infantils. El 1983 van començar a publicar-se en format llibre, i a mitjans dels anys 90 es van convertir en una de les sèries d'animació més llargues d'Europa. La seva trajectòria ha estat reconeguda amb múltiples premis; entre els quals hi ha, el Premi Nacional de l'Audiovisual el 1999 de la Conselleria de Cultura, la Creu de Sant Jordi del 2004 que dóna el Govern, i la Medalla de Oro de la Ciutat de Barcelona al mèrit artístic, que dóna l'Ajuntament.

1 comentari:

In ha dit...

Molt bona feina la que realitza la Roser Capdevila! Enhorabona i endavant!