27/5/10

CONTINUA L'ÈXIT DE RETRUM DE FRANCESC MIRALLES

Després de publicar-se fa uns messos la novel·la Retrum de Francesc Miralles, l'èxit d'aquesta novel·la continua dia rere dia fins al punt de convertir-se en un èxit fora de les nostres fronteres.
En aquests moments ja hi ha traducció francesa (Hachette) i s'ha venut a Alemanya (Loewe), al Brasil (Record) i a Croàcia (Znanje) i en aquests moments hi ha la possibilitat de publicar-lo a l'anglès.
Retrum (Estrella Polar/ La Galera), és una novel·la juvenil amb amor i també aires de misteri on trobem moltes referències musicals i també literaris.
El protagonista de Retrum, és en Cristian té setze anys i, des de la mort del seu germà bessó, s'ha allunyat mot dels amics de classe i de la família. Passa el temps lliure sol, llegint poesia i escoltant amb el seu ipod cançons tristes en els llocs més insòlits. Un d'ells és el cementiri de Teià, el poble on viu. Un capvespre, llegint Lord Byron, veu com s'acosten al cementiri tres joves forasters, dues noies i un noi vestits de negre amb una flor violeta a la solapa i la cara pintada de blanc. L'amenacen i l'intenten fer fora, en Cristian, sense saber massa perquè, s'hi enfronta. Els tres joves formen part d'una ordre especial, «l'ordre pàl·lida» i es dediquen a passejar-se pels cementiris intentant agermanar-se i comunicar-se amb els difunts més cèlebres de l'indret. En Cristian atret per aquesta ordre se sotmetrà a les proves d'iniciació. Arriba l'estiu, l'ordre decideix viatjar per Europa i visitar els cementiris més importants, les coses comencen a fallar, una de les joves mort assassinada...
Retrum ens ofereix molts girs en la seva narració, fet que provocarà que el lector estigui pendent de la història fins a la darrera pàgina
Podeu escoltar l'entrevista realitzada a Francesc Miralles en aquest enllaç.