29/5/10

EL SOMNI DE TÀRRACO CONTINUA VIU

Tarragona continua vivint aquest cap de setmana la Tàrraco Viva 2010 amb un bon grapat d'activitats com mercats romans, lluita de gladiadors, legionaris, recreacions sobre la vida social i cultura i també la gastronomia de l'antiga Roma que serveixen per destacar el passat romà de la ciutat. Podeu veure els actes d'aquesta celebració a la web de Tarraco Viva.
Tarragona va ser capital de l'Imperi Romà en el moment en que l'emperador Octavi Agust va establir la seva residència a Tàrraco.
L'escriptor Xulio R. Trigo ha recreat molt bé la creació de la ciutat a la novel·la El somni de Tàrraco (Ed.62)
La novel•la arrenca a l’any 27 abans de Crist, just en el moment en que l’emperador Octavi August s’instal·la a Tàrraco, des d’on exerceix el poder i administra tot l’Imperi.Tàrraco es va convertir durant tres anys la capital de L’imperi Romà i es va convertir en una de les ciutats importants pels romans. Malgrat haver poca documentació d’aquesta època, Xúlio R.Trigo aconsegueix crear una bona novel•la amb ingredients d’intriga, amor i història.Ens situem a l’any 26 ac, Manni el governador de Tàrraco ha estat assassinat i totes les pistes sobre l’assassí semblen conduïr al jove Sul•la.Però aquest assassinat va molt més enllà i aviat apareixeràn altres culpables i també conspiracions. Existeixen molts interessos per convertir Tàrraco en una terra d’oliveres per produir un dels productes més necesaris de l’imperi: l’oli.
El somni de Tàrraco continua fent camí i ha estat molt present en aquesta edició de la Tàrraco Viva. La Catalunya romana continua despertant interès.