5/5/10

LES AVENTURES DEL PETIT NICOLÀS AL CINEMA

Aquest divendres arriba a la cartellera de cinema l’adaptació de les històries del Petit Nicolàs. René Goscinny, creador de personatges com Astèrix i Luky Luke, va crear el Petit Nicolàs a l’any 1954 amb l’ajut de les il·lustracions de Jean-Jacques Sempé. Les primeres històries van ser publicades al diari belga Le Moustique a l’any 1954. Després s’han fet edicions amb històries inèdites els anys 2004, 2006 i 2009.
Les històries expliquen la vida d'en Nicolàs, un nen d'uns 10 anys que viu en una ciutat francesa dels anys 1950. És el mateix Nicolàs qui narra les seves històries que ens parlen de les anècdotes de la seva vida quotidiana com ara les classes, el pati, els jocs i també la seva visió del món dels adults.
Les aventures publicades del Nicolàs són: El petit Nicolas, Els “Patis” del Petit Nicolas, Les vacances del Petit Nicolas, El Petit Nicolas i els companys i El Petit Nicolas i els problemes d’en Joachim. Totes publicades a l'editorial La Galera.
Laurent Tirard ha dirigit l’adaptació a la gran pantalla on el jove Nicolàs escolta una conversa entre els seus pares que el porta a creure que la seva mare espera un bebè. . Per escapar d'aquest destí comença una campanya per fer-se indispensable per als seus pares.