15/5/10

NATSUME SOSEKI, UN CLÀSSIC DE LA LITERATURA JAPONESA

Darrerament es parla força de la literatura japonesa arran de l’èxit de l’escriptor Haruki Murakami. Si mirem enrere i parlem d’autors de finals dels egle XIX i principis del segle XX, ens trobem autor importants com Natsume Soseki.
Molts crítics consideren Soseki com un dels precursors de la literatura contemporània japonesa i ha influenciat a escriptors de l’alçada de Yasunari Kawabata, Junichiro Tanizaki i Haruki Murakami .
Natsume Soseki va nèixer l’any 1867 i va morir al 1916. Soseki de nom real, Natsume Kinnosuke era el fill d'una família de samurais que van emprobrir i per aquesta raó va ser donat en adopció als dos anys a un dels servents de la família.
Finalment aconseguiria a l’any 1900 una beca del govern japonès que li va permetre estudiar a Anglaterra. Torna a Japó en 1902 per ensenyar a la Universitat Imperial de Tòquio i es va dedicar a l'escriptura com a novel·lista i poeta. Les seves novel·les més conegudes són; Botchan (Premi Llibreter 2008), Kokoro, Sanhiro i Jo el gat
L’editorial Impedimenta ha publicat Soy un gato, on Soseki, narra les aventures d'un gat que cohabita, amb un grup de grotescs personatges força peculiars, membres de la classe mitjana de Tokio, i ens ofereix una crítica a la burgesia Meiji.

1 comentari:

Mireia ha dit...

darrerament llegeixo literatura japonesa i he de dir que tenen una sensibilitat ESPECIAL.