26/5/10

CRIATURES EXTRAORDINÀRIES/ LAS HUELLAS DE LA VIDA Tracy Chevalier

Editorial: Magrana/Lumen
Pàgines: 368
La nova novel·la de l’escriptora Tracy Chevalier està protagonitzada per Mary Anning que a començaments del segle XIX va descobrir en uns penya-segats prop de casa seva, una sèrie de fòssils de dinousaure desconeguts fins llavors. Aquest fet fa que el món científic qüestioni les idees sobre la creació del món i estimulant el debat sobre els nostres orígens.
Mary Anning tenia pocs recursos econòmics i la seva cultura era més aviat pobre. La troballa i al busqueda de fòssils li servia per aconseguir una mica de diners per aportar a la llar familiar.
Criatures extraordinàries compta també amb una altre veu narrativa. Es tracta d’Elizabeth Philpot, procedent de la burgesia, estableix una bona amistat amb Mary Anning i comparteix la feina de buscar fòssils. Si Mary buscava fòssils per poder guanyar uns diners, Elizabeth ho feia per col·leccionar-los. I gràcies aquest fet, avui en dia la seva col·lecció és a Oxford.
Tracy Chevalier destaca per la seva qualitat literària, com ja ho ha demostrat a les novel·les La noia de la perla, Àngels fugaços, El maestro de la inocencia, El blau virginal.

1 comentari:

LaMirandolina ha dit...

Justament ara és la meva lectura i la veritat és que m'està agradant força. Quan l'acabi, ja en faré un comentari més extens.