3/5/10

ELS JOCS DE LA FAM II; En flames. Suzanne Collins

Editorial: Estrella Polar /Molino
Pàgines: 416
La trilogia dels Jocs de la Fam de Suzanne Collins va sumant lectors i èxits arreu del món. El proper mes d’agost es publicarà la tercera part de la trilogia en anglès. L’èxit no ha estat gratuit i per aquesta raó l’escriptora Suzanne Collins ha entrat a la llista de les 100 persones més influients del 2010 segons la revista TIME.
A banda d’artistes com Lady Gaga, o personatges com
Conan O'Brien, Kathryn Bigelow o Oprah Winfrey, Suzanne Collins és la única escriptora a la llista .
Autors com Stephen King i Stephanie Meyer han recomanat la lectura de la trilogia Els jocs de la fam, destacant la fusió de gèneres i l’originalitat d’aquesta història adreçada a tot tipus de públic, malgrat haver.se catalogat com a juvenil.
Després d’un temps de guerres el pais ha estat dividit en 12 districtes sota el poder del Capitoli. Ningú pot sortir del seu districte i el Capitoli obliga a cada districte a enviar un noi i una noia a participar en l’esdeveniment televisiu anomenat Els jocs de la fam. En aquest joc participen vint-i-quatre adolescents forçats a jugar-hi. Entre aquests participants trobem a la Katniss Everdeen. Només pot haver un guanyador Els jugadors han de lluitar a mort fins que nomès en quedi un de viu.
Ara s’ha publicat la segona part anomenada En flames. Després que la Katniss i en Peeta han guanyat els Jocs de la Fam la recompensa d'una vida segura i sense complicacions sembla que haurà d'esperar. Han vençut desafiant les normes imposades pel Capitoli i, sense voler-ho, s'han convertit en l'espurna de la revolta imminent.
Fa pocs dies,
Els jocs de la fam ha estat la novel·la guanyadora a la categoria de 13-14 de la darrera edició del Premi Literatura Protagonista Jove ja té guanyadors.Els joves lectors són els encarregats d’escollir aquest premi convocat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT), en col·laboració amb l’Associació Catalana d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em va encantar. El vaig llegir en nadal d'aquest any i és molt bon llibre d'aventures, amor, amistat, sentiments, por a fer mal els altres..., m'ha agradat!