16/4/10

ALICIA EN EL PAIS DE LES LLIBRERIES.

Alícia al país de les meravelles, el clàssic que Lewis Carroll va publicar el 1865 torna al cinema i en aquesta ocasió de la mà del director Tim Burton amb el recolçament de Disney.
Aquesta nova adaptació fa que les llibreries tornin a omplir-se de versions del clàssic infantil.
Una de les novetats és la nova proposta de l’editorial Sexto Piso que ens ofereix una nova traducció i les il·lustracions de nordamericà Peter Kruper
L’editorial Alianza recupera en dos vulums les novel·les Alicia en el país de las maravillas i A través del espejo.
Edhasa també ha recuperat darrerament els grans clàssic i Alicia en el pais de las maravillas també forma part d’aquest projecte amb una edició que inclou dibuixos de John Tenniel, acolorits per Fritz Kredel i els d'Henry Holiday en el cas de La cacera del Snark. Els texts s'acompanyen dels pròlegs originals de l'autor, i d'una sèrie de breus documents sobre el procés creatiu de les obres en qüestió
Per als més petits també tenen la seva particular versió de la novel·la.
Alicia para niños (Edaf) és l'adaptació que Lewis Carroll va preparar per als més petits quan va comprovar l'enorme èxit de la seva novel·la. Carrol va seleccionar els vint dibuixos més apropiats de John Tenniel i va demanar a la pintora Emily Gertrude Thomson que els acolorís. Aquesta història breu recull les peripècies essencials que viu Alicia darrere del Conill Blanc, el Gat de Cheshire o en la cort de la Reina de Cors. Tamés l’editorial Pirueta 2010 ha publicat la seva versió per als més petits.

L’editorial Lumen també ha publicat una versió per fer més fàcil la lectura als infants amb ilustracions de Helen Oxenbury.