22/4/10

LES RECOMANACIONS DE SANT JORDI 2010: LLIBRES INFANTILS I JUVENIL

Si parlem de llibres per al públic infantil, no ens podem oblidar de Geronimo Stilton amb Salvem la balena blanca i La volta al món en 80 dies. Stilton compta amb molts seguidors joves que segueixen de ben a prop les seves històries com també les de la seva germana Tea que ara ens presenta la cinquena història a El secret de l’illa de les balenes.
Qui gaudeix també de bona salut és l’aprenent de bruixa Tina que ara ens porta Tina superbruixa i l’examen del drac, on una vegada més ens demostra que els encanteris de vegades no funcionen correctament.
El darc es protagonista de la llegenda de Sant Jordi i moltes editorials publiquen moltes versions de la llegenda. Un altre drac anomenat el petit Drac Coco és el protagonista de moltes històries com El petit drac Coco i el cavaller negre.
També existeixen els vampirs per als més petits amb les aventures de Bat Pat. Les protagonistes són un escriptor que escriu històries de por i un ratpenat. La darrera aventura porta per títol Els zombis atletes.
Carles Sala darrer guanyador del Premi Josep M. Folch i Torres ens presenta Cornèlius i el rebost d'impossibles on la màgia i els elements màgics hi són presents. I amb molt d'humor ens arriba la novel·la de Martín Piñol Los dragones de hierro, on pareixen dracs , naus espacials i moltes coses més en un relat molt divertit.
Si parlem de llibres juvenils tenim Retrum de Francesc Miralles una història d'un grup d'adolescents que els hi agrada visitar cementiris de nit i que formen part d'un grup gòtic. Retrum també és una història també amor.
Cayla Kluver ens ofereix a Legacy una història de fantasia amb cavallers, princeses, màgia i misteri. Una bon a proposta juvenil pot ser He jugat amb llops,el darrer premi de l'escriptor Gabriel Janer Manila. Es tracta d'un llibre basat en la història real de Marcos, un home que va passar la seva infantesa sol a les muntanyes de Sierra Morena.
Maite Carranza amb la novel·la Paraules emmetzinades ha aconseguit el XVIII Premio Literatura Juvenil Edebé amb una història punyent sobre abusos sexuals i la violència de gènere. I un altre premi important el Premi Columna Jove d’Alícia Gili, Sílvia Romero amb El camí del Bandama Vermell que ens parla dels nens soldats
Aprofitant l’estrena de l’adaptació de la pel·lícula Alicia en el pais de les meravelles, moltes editorials han editat i reeditat noves versions del clàssic de Lewis Carrol.