10/4/10

LA POSADA DE LAS ALMAS. Luisa González

Editorial: Edhasa
Pàgines: 219

Luisa González va publicar a l’any 2006 El buscador de guacas (Edhasa), fet que va suposar el seu debut literàri amb una novel·la que va conseguir bones crítiques i que ens transportava al poble de El Salado.
Ara ens presenta La posada de las almas, una història basada en un fet real, la desaparició d'un poble sota les aigües d'un pantà. Aquest poble es Campos que durant el franquisme s'anuncia als seus habitants que les seves cases desapareixeran a causa de la construcció d'un embassament.
La posada de las almas gira entorn la posició que van prenent els veïns davant d’aquesta notícia. Només Eliseo, un poeta vidu consagrat a perpetuar la memòria de la seva dona, es negarà a abandonar el poble, portant la seva resistència fins a les últimes conseqüències.
Luia González es va basar en la vida del poeta Eliseo Balaguer, poeta de Campos de Arenoso per escriure la novel·la La posada de las almas.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Fa poc que vaig llegir aquesta novel.la. No havia llegit res més de l'autora però em vaig fixar en la vostra recomanació de Sant Jordi i...us volia donar les gràcies!!! M'ha agradat molt! És una novel.la plena de sensibilitat, té una història preciosa i uns personatges molt i molt ben dibuixats. Un descobriment!!