27/4/10

BARCELONA CIUDAD. José MªSanz, Loquillo

Editorial: Ediciones B
Pàgines: 264

Ésta és una crónica personal, mi crónica, mi història, la de mi adolescencia personal e intransferible. Ésta es una crónica urbana, con leyendas infundadas, patrañas juveniles, titulares de los periódicos que marcan los acontecimientos históricos y el imaginario colectivo. Es una història, dentro de la història de la Transición política, pero no es una crónica política. Barcelona es su decorado, su telón de fondo, siempre presente, un personaje importante porque me define y se define.
Es una Barcelona que ya no existe, es mi Barcelona, de la que ya no quedan más que cenizas
(Barcelona ciudad ,Loquillo)

Loquillo tornar a estar d’actualitat i ara per doble motiu. Primer de tot per la gira “Rock’n’roll star 30 años” celebrant els trenta anys dedicats a la música i també per la publicació del seu segon llibre. Després de publicar fa set anys El chico de la bomba (Belacqua).
L’editorial ediciones B publica Barcelona ciudad una crónica urbana de rock en tiempos revueltos, on el cantant parla dels seus records de la Barcelona de finals dels setanta en una novel·la reemorant la seva adolescència al barri del Clot i recordant la Barcelona aquella Barcelona que Loquillo encara reivindica amb força.


1 comentari:

Lluís Bosch ha dit...

En Loquillo és un personatge que ha anat construint la seva pròpia caricatura a poc a poc però amb seguretat, que diria Aristòtil. Amb la mateix cadència ha demostrat que és un tipus especial però no excepcional, i ara ja fa riure qualsevol opinió que tingui. Sembla que no porta bé la seva decadència creativa, però això fa plantejar inevitablement si mai ha estat un creador interessant. Són preguntes que hauria de respondre ell mateix.