28/4/10

LOS DRAGONES DE HIERRO. Martín Piñol

Editorial: Alfaguara infantil
Pàgines: 190
Les històries tradicionals de princeses i cavallers ja estan pasades de moda. I molt més pasades de moda les princeses que s’enamoren perdudament dels prínceps valents. Almenys deu ser el que deu pensar el monologuista Joan Antón Martín Piñol després de publicar Los dragones de hierro (Alfaguara)
Pot una princesa enamorar-se d’un extraterrestre? Pot un drac ser bo i salvar als habitants de la terra d’una destrucció?
Si l’autor d’aquesta història és en Martín Piñol. pot passar això i molt més.
L’argument es força original, per una banda tenim a la princesa Kristy s’enamora d’un alienígena anomenat Jómix que vol salvar la terra d’una imminent invasió extraterrestre per part dels mopusians.
Com tot conte també tenim el príncep Gulman i el rei Rokus, pare de Kristy.
Per combatre aquesta invasió alienígena hauran de buscar el Drac Negre. De vegades els dracs tenen bon cor i decideixen ajudar als humans. Los dragones de hierro és una novel·la divertida que tot i ser pensada per als més menuts, també pot ser recomanable als lectors de més edat que estiguin dispossats a llegir i viure aventures ben originals.
Martín Piñol va publicar fa uns anys 200 locuras para que te quedes conmigo (Plaza y Janés),on va demostrar la seva ironia i bon humor amb una novel·la amb força ritme i entretinguda.També ha publicat altres llibres infantils com Crónicas apestosas, Menudos chistes i Laia y el horripilante monstruo de champú.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Pinta bé, sembla dels llibres que comencen a trencar estereotips de gènere.
A veure si em cau a les mans i me'l llegeixo