20/4/10

LES RECOMANACIONS DE SANT JORDI 2010: NOVEL·LA NEGRA

La novel·la negra està de moda i cada vegada més les editorials ofereixen més novetats d’aquest gènere.
Els autors suecs són dels més valorats en aquests moments i noms com els d’Assa Larsson, autora d’Aurora Boreal i Sang Vessada, (Columna/ Seix Barral) o el nom de l’elegant Camilla Lackberg amb Les filles del fred i la princesa del gel (Amsterdam/Maeva) formen part de la part femenina de la literatura negra sueca.

La trilogia Millenium de Stieg Larsson també serà una de les apostes d’aquest any, com també ho seran les novel·les de Henning Mankell que després de jubilar el seu inspector Wallander a El hombre inquieto (Tusquets) ara ens porta una història ambientada a l’Àfrica amb el títol de El ojo del leopardo (Tusquets)
El recent guanyador del Premi Pepe Carvalho, Ian Rankin, creador del personatge Rebus, destaca per la qualitat de les seves novel·les negres com Puertas abiertas (Rba)
Philiph Kerr l’autor de Si los muertos no resucitan,(Rba) novel·la protagonitzada per Bernie Gunther que un any després d'abandonar la KRIPO, la Policia Criminal alemanya amb l’ajut de la periodista nord-americana Noreen Charalambides, que ha arribat a Berlín amb la intenció d'investigar el creixent fervor antisemita i la sospitosa designació de la ciutat com a seu dels Jocs Olímpics de 1936.
Dennis Lehanne, l'autor de Shutter Island i Mistic River, aquest any ha publicat Cualquier otro dia (Rba). L'italià Andrea Camillieri torna amb Montalbano a La pista de sorra i Donna Leon a Qüestió de fe ens porta un nou cas del comissari Brunetti. Patricia Cornwell amb Scarpetta ens ofereix més històries protagonitzades per la doctora Scarpetta. Tampoc podem oblidar La veu de l'islandès Arnaldur Indridasson.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hi llegit fa poc "Mystic River" i
m'agradat molt. Sap algú si puc
trobar aquest "Cualquier otro dia"
en català.Com pot ser que a cops
tardin tant en traduir-los al català?
Opto per llegir en castellà sols
quan l'autor ho ha escrit en aquest
idioma.