18/4/10

ENTREVISTA AMB JÉSUS MAESO DE LA TORRE, AUTOR DE LA CÚPULA DEL MUNDO.

L’escriptor Jesús Maeso de la Torre ha aconseguit amb les seves novel·les fer-se un lloc destacat en el terreny de les novel·les històriques. Ara ha publicat la novena novel·la sota el títol de La cúpula del mundo (Grijalbo), on Maeso de la Torre ens acosta al personatge històric del rei Alfonso X el Sabio i de la seva ambició per ser coronat com l’emperador de la Cristiandat.
Les seves ambicions anaven molt més enllà fins al punt de creure que estava destinat a ser el líder de les tres religions de l’edat mitjana, la musulmana, la jueva i la cristiana. Per aconseguir el seu propòsit enviarà al nord d’Europa al seu metge d’ànimes, Beltràs Sina per anar a buscar a Cristina de Noruega
Jesús Maeso de la Torre ha publicat també les novel·les El sello del algebrista, Tartessos, La piedra del destino i El Papa Luna entre d’altres històries.
Amb La Cúpula del mundo ha aconseguit el II Premio Caja de Granada de novel·la històrica.
Durant l’entrevista l’escriptor i també historiador ens parla de la seva darrera novel·la i també de com afronta un escriptor una novel·la de caire històric.