29/4/10

PERDONA SI ET DIC AMOR DE FEDERICCO MOCCIA AL CINEMA

Federicco Moccia és tot un fenòmen a itàlia. Les seves novel·les Perdona si et dic amor, A tres metres sobre el cel, Tinc ganes de tu i Perdona, però em vull casa amb tu han aconseguit convertir-se en supervendes.
Ara ens arriba l’adaptació cinematogràfica de Perdona si et dic amor, dirigida pel mateix Moccia.
Ambientada a la ciutat de Roma ens ofereix un recorregut dels racons més interessant de la ciutat italiana. La protagonista és la Niki és una jove madura i responsable que realitza el seu últim any de secundària. Alessandro és un publicista d’èxit de trenta-set anys a qui acaba de deixar la seva nòvia de tota la vida. Tot i els vint anys de diferència que hi ha entre ells i l’abisme generacional que els separa, Niki i Alessandro s’enamoraran bojament i viuran una apassionada història d’amor en contra de totes les convencions i prejudicis socials. L’amor és un dels ingredients bàsics de les novel·les de Federicco Moccia. Sembla haver trobat la fòrmula de l’èxit.
Aquest èxit no va ser fàcil, vom a curiositat podem dir que de la seva primera novel.la A tres metres sobre el cel, va ser refusada per totes les editorials on la va enviar. Finalment davant de tantes negatives l’autor va decidir publicar-la pel seu compte.Un cop publicada de mica en mica va aconseguir captar l’atenció del públic fins que una gran editorial va decidir apostar per l’autor. Llavors tot va ser imparable.

1 comentari:

Lluís Bosch ha dit...

Tota aquesta història resulta poc convincent. Moccia no deixa de semblar un fenòmen de marquèting ben resolt, i adaptar-lo al cinema ve a er una confirmació. res de tot això no diu res de la qualitat literària, que és escassa.
Com la qualitat del Xavier Bosch, que malgrat ser periodista mediàtic confirma el poc nivell d'aquesta mena de literatures comercials. En fi, què hi farem. Sembla que nes tova viure això. Jo seguiré llegint les coses que m'agraden.