16/4/10

EL JAPÒ JA POT LLEGIR EL TERCER LLIURAMENT DE 1Q84 DE MURAKAMI.

Les llibreries japoneses ja tenen la seva joia de la corona. El tercer lliurament de 1Q84 de l’escriptor Haruki Murakami ja està disponible per als lectors japonesos. Després de vendre 2,5 milions de còpies de les dues primeres parts ara es publica el tercer lliurament suposa el desenllaç de la història.
El tercer lliurament té 602 pàgines que hem de sumar a les 1.055 de les dues primeres parts.1Q84 narra la història d'una assassina anomenada Aomame) i un professor, Tengo, que somia amb ser escriptor.Les seves vides s'entrecreuen en un escenari que semblant el Tòquio de 1984, en clar homenatge a George Orwell, on Murakami barreja la realitat i la fantasia. Murakami és un escriptor amb molt d’èxit arreu del món i també casa nostra. Al Japò és un mite i l’any passat va aconseguir que 1Q84 fos ser la primera obra de ficció en liderar la llista de vendes de llibres al Japó en gairebé vint anys.
La novel·la més coneguda és Tokyo Blues amb traduccions a 33 idiomes i amb vendes que arriben als 10 milionsnomès al Japò.De moment no sabem quan es publicarà en català i castellà 1Q84. La darrera novel·la traduida és De que parlo quan parlo de córrer.