26/4/10

HE JUGAT AMB LLOPS. Gabriel Janer Manila

Editorial: La Galera
Pàgines: 168
Gabriel Janer Manila es va llicenciar en Pedagogia per la Universitat de Barcelona a l’any 1970, vuit anys més tard, va llegir la seva tesi doctoral sobre "La problemàtica educativa dels infants selvàtics. El cas Marcos", un estudi sobre un cas de marginació social, la història d'un nen que va viure abandonat a les muntanyes de Sierra Morena. Aquell estudi ha inspirat la seva darrera novel·la He jugat amb llops.
La novel·la ha estat la guanyadora del 36è premi Joaquim Ruyra de Narrativa Juvenil, convocat per l'editorial La Galera.
Ara Gabriel Janer Manila ens acosta a la història del Marcos des de la vessant literària. En Marcos, un home nascut el 1946 que durant 12 anys de la seva infantesa (dels 7 als 19) va viure només a les muntanyes de la Sierra Morena després que el seu pare el vengués a un pastor perquè l'ajudés a fer-se càrrec del ramat de cabres. Després de la mort del pastor, Marcos es queda sol, amb l'única companyia dels animals, amb qui comença una relació i és l’èix narratiu de la novel·la.
La història de He jugat amb llops tindrà aviat versió cinematogràfica sota la direcció de Gerardo Olivares. El títol serà Entre Lobos, una pel·lícula protagonitzada per Juan José Ballesta en el paper de Marcos, amb Carlos Bardem i Sancho Gracia entre d’altres actors.