8/4/10

JAUME CABRÉ GUARDONAT AMB EL PREMI D'HONOR DE LES LLETRES CATALANES.

Jaume Cabré ha estat guardonat amb el quaranta-dosè Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2010.
El jurat ha valorat la seva fidelitat a la literatura catalana i al país. També s'ha destacat la importància i l'exemplaritat de la seva tasca cultural que ha contribuït a la vida cultural dels països catalans.
Jaume Cabré és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (UB) i membre de la secció filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).Al llarg de la seva trajectòria ha compaginat l'escriptura amb l'educació.
La novel·la i el relat han centrat bona part del seu treball literari i també és col·laborador habitual de la premsa escrita. És autor de Les veus del Pamano, La teranyina, Senyoria i L’ombra de l’eunuc entre d'altres.
El premi se li entregarà en una cerimònia al Palau de la Música el 14 de juny vinent.

2 comentaris:

joan pla ha dit...

Enhorabona, Jaaume, des de Borriana, al costat de Vila-real, ciutat que tu ben bé coneixes. Tots els elogis i raons per les quals t'han concedit el premi són ben merescuts.

Joan Pla

desfacedora de entuertos ha dit...

Enhorabona Jaume, des del desfici d'aquella vegada que he sabut que arribaries a dalt de tot. Els del Pamano m'han corprés, d'els altres ja no en parlo. Molt be una abraçada des del exili.
L'esther