27/4/10

ELS JOCS DE LA FAM I NO I JO GUANYEN EL PREMI LITERATURA PROTAGONISTA JOVE

Els jocs de la fam de Suzzanne Collins publicat per Estrella Polar i No i jo de Delphine de Vigan de l’editorial Ed.62 han estat les novel·les guanyadores a les categories de 13-14 i 15-16 anys respectivament de la darrera edició del Premi Literatura Protagonista Jove ja té guanyadors.
Els joves lectors són els encarregats d’escollir aquest premi convocat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT), en col·laboració amb l’Associació Catalana d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil.
Alguns dels llibres guanyadors de les anteriors edicions són El noi del pijama de ratlles (Empúries) de John Boyne; El curiós incident del gos a mitjanit (La Magrana) de Mark Haddon i Mr.Vertigo (Edicions 62) de Paul Auster
També s'ha conegut els guanyadors del 5è Premi de Literatura Infantil Atrapallibres on més de cinc mil nens i nenes de Catalunya i de les Illes Balears, han considerat que els seus preferits són: Ottolina i la gata groga (Cruilla) de Chris Riddell a la categoria de 9 anys; Quatre gats (La Galera) de Mercè Anguera. a la categoria de 10 anys i Maneres de viure per sempre (Cruïlla) de Sally Nicholls a la categoria d'11-12 anys.