9/4/10

PARAULES EMMETZINADES. Maite Carranza

Editorial: Edebé
Pàgines:

Escriptora habitual de novel·la juvenil, l’escriptora Maite Carranza ha estat la guanyadora de la darrera edició del XVIII Premio Literatura Juvenil Edebé amb Paraules emmetzinades.
Es tracta d’una història punyent sobre abusos sexuals i la violència de gènere. L ahistòria arrenca amb la desaparició de Bàrbara Molina de 15 anys. La policia investiga el seu entorn més pròxim, un professor, un nòvio, la família, una amiga íntima..., però ningú, excepte el seu segrestador, sap que des d’aleshores fa quatre anys que està tancada en un zulo, patint abusos físics i psíquics.
Maite Carranza va començar a pensar en Paraules emmetzimades arran de les notícies sobre els casos de les austríaques Natascha Kampusch i Elisabeth Fritzl, totes dues tancades en zulos, durant 8 anys la primera per Wolfgang Priklopil, i durant 24 la segona, pel seu pare, amb qui va tenir set fills.
Segons dades de l’any 1994 realizades pel Govern Espanyol i dades no actualitzades, a Espanya, un 23% de nenes i un 15% de nens menors de 17 anys han patit abús sexual. El 60% no ha rebut cap ajuda i és probable que molts casos no hagin sortit a la llum. Maite Carranza també ha comptat a la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, psicòlegs, víctimes i amb la Fundació Vicki Bernadet, especialitzada en l’ajuda i atenció als afectats.
Maite Carranza és autora de més de 40 novel·les entre les que destaquen Màgia d’una nit d’estiu i la trilogia La guerra de les bruixes.

1 comentari:

Mireia ha dit...

Gràcies!! volia regalar un llibre a una neboda que té 17 anys i crec que m'has solucionat el dilema!