22/10/10

CARLES ZAFON, GUANYA EL PREMI EL LECTOR DE L'ODISSEA

L’escriptor Carles Zafon ha estat guardonat amb el XIIè Premi de Narrativa El lector de l’Odissea per l’obra Breu tractat sobre les il·lusions òptiques.

El premi, dotat amb 13.000 euros per a l’autor i amb la publicació de l’obra per part d’Edicions Proa. La novel·la Breu tractat sobre les il·lusions òptiques es centra en l’Anna Orteu, una dona de mitjana edat i mare de tres criatures que viu una vida monòtona de mestressa de casa. Per una altre banda tenim a en Romà Vinyals, un agent comercial de productes de cosmètica que té la passió de la poesia. Finalement el tercer personatge protagonista és en Jaume Sensat, un metge que ha acabat triomfant com a conductor d’un programa radiofònic nocturn que tracta de sexe. Circumstàncies ben diverses aboquen els tres personatges a la necessitat d’escriure una novel·la i, en conseqüència, reflexionar sobre les seves vides. A Breu tractat sobre les il·lusions òptiques l’autor utilitza els protagonistes de la història per jugar amb la realitat i la ficció i mostrar-nos fins a quin punt la creació literària no és més que una gran il·lusió.

1 comentari:

M.Dolors ha dit...

Me n'alegro moltíssim pel Carles Zafon. Nosaltres li vam publicar la seva primera novel·la "L'harúspex" (Meteora, 2004), una gran llibre. I sempre vam lamentar que no tingués més èxit, però ni ell ni la nostra editorial era massa coneguda.
Estem molt contents que hagi obtingut aquest premi.
http://www.editorialmeteora.cat/cat/llibre.php?id_LLIBRE=25

M. Dolors Sàrries (Meteora)