20/10/10

COIA VALLS GUANYA EL PREMI NESTOR LUJAN AMB "LA PRINCESA DE JADE".

L'escriptora Coia Valls ha guanyat el premi Nestor Lujan de novel·la història amb La princesa de Jade. El premi dotat amb 6.000 euros el lliura l'editorial Columna.
La princesa de jade comença l’any 551 d.C., quan l’Emperador Justinià organitza una expedició integrada per personatges de molt distintes procedències i ambicions. Aquesta expedició viatjarà de Constantinoble fins al sud de la Xina per intentar esbrinar el secret de l'origen de la seda.
A cavall entre la novel·la històrica i també d'aventures, La princesa de Jade ens ofereix la història d'un viatge protagonitzat per una expedició formada entre d'altres per Rashnaw i Tistrya, monjos nestorians, i de Xenos, teixidor de Corint, i el seu fill Úrian.
Coia Valls ha declarat que La princesa de jade és “una història de contrastos que parla d’amor, de risc i d’aventura. Una novel·la que qüestiona el que ens ha vingut donat davant la descoberta d’altres realitats, d’altres mons que havíem oblidat.” L’autora veu la seva novel·la com una novel·la històrica, “però també com una novel·la de viatges on els protagonistes van creixent al llarg del camí.”
La Princesa de Jade és la primera novel·la publicada per Coia Valls, però el seu debut com a escriptora s'ha produït aquest any amb la publicació del llibre infantil Marea de lletres que marejen .
La princesa de Jade es podrà trobar a partir del 21 d’aquest mes d’octubre a les llibreries.