10/10/10

LES NOIES DE XANGAI DE LISA SEE.

Les noies de Xangai
Lisa See
Ed 62/Salamandra.
432 pàgines.

Flor de neu i el ventall secret va suposar un gran èxit per a Lisa See. Llavors See situava la seva història a la Xina del segle XIX i d'un llenguatge secret, el nu-shu o "escriptura de les dones" que van utilitzar les dones xineses durants molts anys.
Les noies de Xangai comença l’any 1937 just en el moment que la Pearl i la seva germana June són dues joves xineses atractives, sofisticades i cultes que viuen sense preocupacions. Un bon dia, però, a causa dels deutes familiars, el seu pare decideix arranjar el seu casament amb dos pretendents americans d’origen xinès. Mentre les bombes japoneses cauen sobre la seva ciutat, les dues germanes emprenen una llarga fugida que les porta a amagar-se al més profund dels poblets de la Xina fins que aconsegueixen travessar l’oceà Pacífic i arribar a les costes d’Amèrica que les conduirà al barri xinès de Los Angeles on hauran d’acostumar-se a viure sota l’estigma de la immigració. Inseparables, en la seva nova etapa vital hauran de prendre decisions difícils i afrontar un secret inconfesable que posarà a prova la seva relació i fins i tot els seus vincles de sang.
Lisa See demostra una vegada més la seva qualitat coma escriptora, capaç de descriure els sentiment i les relacions humanes amb molta cura.

1 comentari:

Jose Ramon Santana Vazquez ha dit...

...traigo
sangre
de
la
tarde
herida
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...


desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ


TE SIGO TU BLOG
CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...


AFECTUOSAMENTE
JORDI

ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE ENEMIGO A LAS PUERTAS, CACHORRO, FANTASMA DE LA OPERA, BLADE RUUNER Y CHOCOLATE.

José
Ramón...