25/10/10

ES REEDITA L'OBRA DE JOSEP PLA.

El 23 d’abril de 2011 farà trenta anys de la mort de l’escriptor català Josep Pla. L’editorial Destino ha decidit reeditar tota l’obra de Pla mitjançant el sistema d'impressió per comanda.

L'obra completa de Josep Pla està formada per 46 volums i 30.000 pàgines, la meitat dels quals fa anys que estan exhaurits. Per millorar aquesta situació, Destino ha decidit per les impressions sota el sistema d’impressió a comanda ( print on demand). Els exemplars es fabricaran per sistema digital i tindran una presentació formal gairebé idèntica a la de l’Obra completa tal com ha estat fins ara; l’únic canvi és que els volums no seran de tapa dura.
En el mateix moment que un comprador encomani un volum a la seva llibreria s’engegarà el procés d’impressió digital, i se li servirà el llibre a la llibreria en un termini màxim de vint dies. El preu de cada volum serà de 40 euros. amb l’excepció del volum 45 ( Imatge Josep Pla), que inclou 200 pàgines d’il·lustració i costarà 50 euros.
ho farà mitjançant Aquest sistema funciona així; un cop el lector encarrega l'exemplar, el rebrà en un termini d'uns vint dies. Aquests llibres seran gairebé idèntics als de l'"Obra completa", amb l'única diferència. Costaran uns 40 euros.
Per un altre banda, els màxims responsables de 62, de la Fundació Josep Pla i de la Universitat de Girona han signat un conveni per a la creació de la càtedra, Josep Pla que dirigirà Xavier Pla
Des que el 1966 va aparèixer publicat el primer volum de l'obra de Pla, "El quadern gris", se n'han venut un milió d'exemplars.